On The Way To Your Dream

Het zit er op!

Maanden hebben we er naartoe gewerkt en zijn we samen met de leerlingen van het 4e jaar Economie-Moderne Talen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege binnen het project “On The Way To Your Dream” op zoek gegaan naar hun droomberoep. Dankzij de vele loopbaancoaches die door hun vrijwillige steun aan dit project de leerlingen in de diepte hebben geïnterviewd kwamen we bij de leerlingen tot op het juiste punt: vinden waar ze echt geïnteresseerd in zijn en niet hun wildste dromen.

De afgelopen maand hebben we voor elk van deze leerlingen de juiste professional gezocht. Iemand die met passie zijn of haar job uitoefent en dit ook met plezier wil overbrengen op onze leerlingen. Het is soms spannend geweest maar we hebben het gehaald J

 

Het project ligt nu achter ons en we hebben van enkele leerlingen al zeer positieve feedback gekregen. Dat doet deugd! Daarvoor doen we het tenslotte. Niet om onszelf in de kijker te zetten maar om werkelijk impact te maken bij deze jonge mensen die binnen een tweetal jaar een belangrijke keuze moeten maken. Ze kiezen dan niet alleen een studierichting maar ook al enigszins een levenspad. Als ons project ertoe bijdraagt dat die keuze voor hen gemakkelijker wordt dan is het al deze moeite waard geweest!

 

De commissie wil ook iedereen binnen JCI Antwerpen en ook daarbuiten van harte bedanken voor de steun in de zoektocht naar de professionals. Hoe moeilijk het soms ook was, zonder jullie was het ons niet gelukt! Dit is zonder meer een project dat enkel via samenwerking gerealiseerd kan worden en daar zijn we zeker in geslaagd!

 

Commissie OTWTYD

Joke Raes, Christina Haesendonckx, Stephanie Janssens, Mieke Crikemans